Spinder Festival – AFGELAST

In navolging op de kabinetsmaatregelen van gistermiddag heeft het bestuur van Burgerwindpark De Spinder zojuist besloten om de festiviteiten rondom de opening 16 t/m 18 april te verschuiven naar een ander moment in het jaar.

We hebben momenteel nog geen alternatieve datum maar wachten eerst de ontwikkelingen af rondom het coronavirus. Wij hopen uiteraard snel een nieuwe datum bekend te kunnen maken. Wij gaan ervan uit dat iedereen begrip heeft voor deze beslissing.

Feestelijke opening windpark

Na jaren van voorbereiding is het eerste burgerwindpark in regio Hart van Brabant een feit en dat willen we graag gaan vieren. Van donderdag 16 t/m zaterdag 18 april bruist het dan ook van de festiviteiten rondom de opening van Burgerwindpark De Spinder.

Er zijn diverse activiteiten voor leden van de 11 energiecoöperaties, houders van Spinderdelen, lokale politiek, relaties van Spinderwind en natuurlijk alle omwonenden van het windpark. Iedereen die wil weten welke stappen er worden gezet om Hart van Brabant energieneutraal te maken is van harte welkom bij het SPINDERFESTIVAL!

Programma

Donderdag 16 april

Special Milieucafé van 19.30 tot 21.30 uur
Tijdens deze sprankelende talkshow gaat Michel Jehae in gesprek met diverse gasten vanuit de lokale politiek, energiecoöperaties en andere relevante partijen uit de energietranisite. Wat betekent de Regionale Energie- en Klimaatstrategie (REKS) nu voor ons allemaal? Hoe krijg je alle partijen mee? Wat gaan inwoners van Hart van Brabant merken van de energietransitie? Het Milieucafé wil informeren, confronteren maar vooral inspireren. We staan immers samen aan de lat voor een toekomstbestendige regio met respect voor mens, natuur en milieu. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

Vrijdag 17 april

Officiële opening (ALLEEN VOOR GENODIGDEN)

Zaterdag 18 april

Open dag van 10.00 tot 15.00 uur
Een energieke dag op de Spinder in Tilburg met een uniek kijkje op alle duurzame initiatieven in Hart van Brabant in samenwerking met Attero en Waterschap De Dommel. Er is van alles te beleven voor jong en oud. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.
Wat kun je onder andere zien en doen tijdens deze open dag:

  • In de Escapebus loopt de hitte op, tenzij jij laat zien dat je duurzame kennis hebt
  • Bekijk de film Burgerwindpark De Spinder van idee naar werkelijkheid
  • Bekijk van dichtbij een windmolen, 92 meter is echt wel hoog!
  • Maak een rondje over de Spinder
  • Bezoek de informatiemarkt in de tent

Voor meer informatie over het Milieucafé en de Open dag bekijk de website van Spinderwind.